tiistai 27. elokuuta 2013

Sillisalaattia arjesta...


Tämän kerran kuvat on pääasiassa (housukuvia lukuunottamatta) ottanut meidän neiti 3-vee. Purin kuvia kamerasta ja siellä oli muutaman päivän ajalta kertynyt 207 kuvaa :D Meidän neiti rrrrakastaa valokuvaamista!! :) Tosin pieniä vahinkojakin on sattunut.. kamera joka oli jo valmiiksi hieman rämä (esikoinen sen kerran lähes uutena pudotti ja zuumi kärsi hieman, tökkii) sai uusia vaurioita, automaattinen linssinsuojus ei enää mennyt kokonaan pois linssin edestä, joten näpräsin sen kokonaan irti.. taas saa kuvia joista ei puolet ole mustia.. ;) Pohdinkin, että onkohan niistä lasten käyttöön suunnitelluista digikameroista mihinkään? En ole asiaan perehtynyt.. voisi perehtyä kun neidin synttäritkin tässä loppusyksystä kuitenki on. 

No, joka tapauksessa, pari kuvaa neidin huoneesta. Ylhäällä vanha tv-taso/olohuoneen kirjahylly, joka laitettiin tytön huoneeseen koe-mielessä: otetaan pois jos on hirveä. No, itse asiassa se on aika kiva ja käytännöllinen, saa jäädä toistaiseksi :) 

Ja katossa komeilee tietysti 'melkein aitoa' ristallia ;) 


Yksi tärkeimmistä leluista: Nuken sänky. Käytössä leikeissä päivittäin :) Aika ihana mielestäni, mummo sen jostain kerran oli löytänyt...Viikonloppuna tehtiin puutarhahommia. Istutettiin tytön kanssa tämmöisiä, joku kukko-kasvi se oli nimeltään, piristämään alkysyksyä. Yksivuotisia, muttei hintakaan päätä huimannut: 8kpl/4€. Laitettiin myös kaksi omenapuuta ja kaksi punaherukkaa kasvamaan. Omenapuut siinä toivossa, että pölyttäisivät meidän kolmatta, jo aika isoa omppupuuta, jossa ei tänä vuonna ole yhtään omenaa.
 

Aina naurattaa pienen kuvaajan perspektiivi :D Äitihän se siinä leikkaa nurtsia, vain pää puuttuu, mitä pienistä!Viikonloppuna löysin pienen raon ommella. Pari verkkarikangasta oli muhinut jo jonkin aikaa kaapissa ja ne päätin pistää syksy-housuiksi. Kangas-merkit poika 7-vee tyrmäsi heti, "joo, lällyjä", mutta yksiväriset verkkarit kelpasi mainiosti. Kaava uudesta Ottobresta, meille tosi sopiva! :) Mutta... 

Kuulinpa sitten naapurin pojan äidiltä, että pihan kaksi muuta poikaa olivat useasti jo kiusanneet tätä naapurin poikaa siitä, ettei kuulema skuutti (potkulauta ;) ole oikeanlainen, eikä oo maksanutkaan riittävästi... myös muita pojan tavaroita on arvosteltu ja haukuttu :( Meille ei ole tämä brändi-tietoisuus vielä kovasti iskenyt ja voi että miten toivon ettei iskisikään!! Äidin ompelemat verkkarit käy kun on sopivat, kengissäkin enemmän merkkaa väri kuin merkki. Lätsä pitää olla, mutta Tallinnasta tuotu kopio kelpaa paremmin kuin hyvin jne. Mielestäni on ihan ok, että lapsi haluaa sulautua joukkoon ja että lapsi saa valita oman tyylisiä vaatteita. Mutta mielestäni niihin ei ole mitään järkeä sijoittaa järjettömiä summia :/ Esim. Hupparit on kivoja ja poika niistä tykkää. Olen ostanut nyt muutaman uuden, kappalehinta n. 15-25€. Jos haluaisi, voisi hupparista (lapsen!!) pulittaa helpostikin sen 70-80€. Järjetöntä. Ja näitä esimerkkejä riittää. Mies oli kanssani samaa mieltä mm. tästä: 80€ lätkämailaa pihapeleihin ei meille tule, vaikka voitettaisiin lotossa!!! Ugh. Olen puhunut. Mutta kyllä pistää ärsyttämään tällainen!!

Liskoille kuuluu hyvää :) Levä-ongelma vaivaa tosin, mutta levänpoisto-tableteilla se on saatu jotenkin kuriin. On vaihdettu vettä, on putsattu ja puunattu, on hankittu kasveja, on hankittu lamput jnejnejne... uusin syyllinen josta kuulin, on mahdollisesti silikonisaumat... niille ei voi kyllä sitten mitään, ne on sellaiset kuin on. Katsotaan kestääkö asukit tuon tabletti-levänpoiston, toivottavasti!! Toistaiseksi ovat kestäneet.   
Että tällaista sillisalaattia tällä kertaa!! :)

1 kommentti:

  1. Meillä kävi edellisen digikameran kanssa ihan samoin, että linssinsuojus hajosi, eikä enää auennut kunnolla, purimme sen myös pois. Vaikka eipä ihme, että hajosi, on meinaan ollut taaperona jokasein lapsen lempipuuhaa tökkiä sormea sinne linssinsuojukseen, se kun reagoi niin vallan hauskasti! :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)