sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Ninni-Adelia

Tämä idea lähti muistosta omasta lapsuudesta...

Mulla oli pienenä Ninni-nukke, jonka äiti oli tehnyt. Se oli valkoinen iholtaan ja hyvin pelkistetty. Pyöreät pienet kirjotut silmät ja suu, eipä juuri muuta. Osa kankaista oli nurja puoli päälle, osa ei, pieniä pinta-eroja siis :) Kaikin puolin ihana ja tärkeä, jotenkin rassukka. 

Sain äidiltä vanhat mollamaijojen kaavat, jotka on peräisin jostain 70-luvulta, kun äiti opiskeli Ebessä. Mitä muistikuvaan tulee, ei Ninni ollut ehkä ihan just tällä kaavalla tehty, mutta hyvin lähelle. Materiaalina neidille pieneksi käynyt pyjama, vaaleampi punainen on peräisin puseosta ja nurin päin, tummempi punainen oikein päin housuista. 

Kovasti mieleen tämä vauveli on ollut pikku-neidille ja päässyt jo moniin leikkeihin mukaan. Kyselin, että mikä vauvan nimi voisi olla.. vaikka Ninni tai Nyytti? Neiti hieman epäröi ja tuli hetken päästä ilmoittamaan, että vauvan nimi on Adelia! Aikas pramea, eikö :D

Mekkosen Adelia sai neidille pieneksi käyneestä kesämekosta muokattuna ja myssyn siihen seuraksi jämä-paloiksi. Kaulassa hänellä on mummola-matkalla neidille tekemäni baklava-huivi.
 

3 kommenttia:

  1. Minä muistan kuinka mumman luona oli ihana mumman neuloma nukke, jolla oli tukka mustasta langasta. Se oli sellainen pehmoiseksi kulunut ja IHANA. Vaikka nyt voisin varmasti etsiä ohjeen vastaavaan ja tehdä itse, ei se kuitenkaan olisi sama asia. Ei voi olla toista samanlaista nuhjuista mollamaijaa.

    VastaaPoista
  2. Niinpä.. se alkuperäinen on aina ykkönen! :) Ehkä tästä vauvelista tulee mun pikkuneidille se muisto lapsuudesta.. olis aika ihanaa <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)