perjantai 10. toukokuuta 2013

Pumppuillaan..

Ihanaa, kevät on vihdoin oikein kunnolla tullut!! :) 

Töiden ja muun arjen touhun ohella on aika tiiviisti buukattu jo toukokuu täyteen. Vappua vietettiin tuttava-perheen kanssa. Eilen helatorstaina juhlittiin 7-vuotiasta kummityttöä. Tulevana viikonloppuna tietysti vietetään äitienpäivää.Seuraavana viikonloppuna on kuoron kevätkonsertti. Ja sitä seuraavana kylpyläreissu miehen mummin 90-vuotis-juhliin. Ja sitten onkin miehen veljen lakkiaiset. Ja melkein heti perään 10.6. diabetes-perheleiri. Ja sitten melkein jo juhannus!! Huhheijjaaa!! :D

Ja kun juhannuksesta selvitään.. me muutetaan!! :) 

Ja jottein elämä tylsäksi kävisi, niin muutetaanpa samalla paikkakuntaa.. jotta saadaan laittaa kaikki uusiksi, nuoremman päiväkoti, esikoinen aloittaa uudella paikkakunnalla koulun, d-poli, oikomishoidot.. voi hyvän tähden! :-O 

No, kilometrejä ei kuitenkaan uuteen kotiin ole kuin n. 15, joten suunnilleen samoilla sijoilla vaikutetaan edelleen :) Mutta omassa kodissa, ja pellon reunassa, lapsiperheiden suosimalla alueella.. vankka uskomus on, että ratkaisu on hyvä :)

No, mikä muu on muuttunut.. on neidin hoitomuoto. No, onhan tässä jo pari kuukautta totuteltu uuteen, mutta kuitenkin, uutta tämä on vielä. Eli tytön diabeteksen hoitomuotohan oli aiemmin monipistos-hoito. Nyt ollaan vaihdettu insuliini-pumppuun ja ollaan oltu enemmän kuin tyytyväisiä!

Eli kun aiemmin tytölle pistettiin n. 7 kertaa vuorokaudessa vähintään piikillä insuliinia, nyt tyttö kantaa mukanaan pientä laitetta, joka ohjelmoinnin mukaisesti syöttää insuliinin kanyylin kautta suoraan ihon alle. Tytöllä on pakarassa parin-kolmen päivän välein vaihdettava pieni kanyyli, josta lähtee ohut letku, joka menee pumppuun, johon me sitten näpytellään syödyt ruuat ja pumppu laskee sopivat insuliini-annokset. 

Alkuun mietin, että mitenköhän pumppu ja kanyyli vauhdikkaan pienen mukana pysyvät, mutta hyvin on pysyneet! :)

Ajattelin, että lapaluiden välissä kannettava pieni reppu olisi pumpulle kätevä säilytyspaikka, mutta neitipä ei huolinut sitä ollenkaan! Myöskään taskulla varustetut vaatteet eivät ole kelvanneet, mutta pumppuvyö on neidin mielestä hyvä, joten sillä mennään :)

Tässä on pumppu, joka on tuunattu neidin valitsemalla tarralla:




Ja tässä näkyy pumppu käytössä. Eli tarralla kiinnitettävällä kuminauhavyöllä on tuommoinen pussi, jossa pumppu kulkee mukana. Kovasti on suosittu tunikamallisia paitoja pumppuiluun siirtymisen jälkeen, niin pysyy mukavasti sitten paidan helman alla piilossa. Ja ei sitten niin herkästi tartu kiinni mihinkään. Mutta yllättävän huomaamaton tuo kuitenkin sitten käytössä on, ei siihen ole juurikaan huomiota kiinnitetty. 




Nyt kun viime aikojen ja tulevia menoja mietiskelee.. niin ei liene ihme, ettei ole oikein jaksanut suurempia käsityöprojekteja aloitella. No, kaikenlaista pientä on tullut värkättyä, kuvailen ja lisäilen kun kerkeän ;)

2 kommenttia:

  1. Onnea uuden kodin johdosta! :) Tuo A:n pumppu-tarra on tosi hieno ja vyölaukkukin tyylikäs. Tulee vähän mieleen sellainen kannettavan mikrofonin pidike, jollaisia telkkarissa näkee toisinaan juontajilla ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Heidi :) Enpä oo muuten ajatellutkaan, mutta toihan on kun kannettava mikki :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)