keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Nostalgiaa...

Tein neidille Tilda-pupun jo jonkun aikaa sitten, on siitä vuosi ainakin.. Se oli kovasti tytön mieleen, mutta teddy-kangas jota käytin oli niin huonoa, että siitä irtosi karvaa kun vähän nyppäisi. Pupu siis joutui poistumaan keskuudestamme, mutta aina välillä on mielessä käynyt, että teenpä uuden. Nyt sen sitten tein. Korvien sisäpuoli ja mekkonen ovat samaa kangasta, tytön pieneksi jääneestä kesämekkosesta. Harmaa karva palakorista joskus ostettu. Näitä silmiä tarttui mukaan Sinellistä jokunen aika sitten. Aiemmin en ole niitä käyttänyt ja teki mieli kokeilla :) Ihan söpöstihän tuo pupuneiti niillä tillittelee :)






Ja sitten sitä nostalgiaa.. 

En ole mikään erityinen koriste-esineiden ystävä. Tuntuu että meillä on tätä tavaraa jo niin paljon muutenkin ja ihan liikaa esillä, joten ei kovin tee mieli ripotella sekaan enää mitään 'ylimääräistä'. Toisekseen jotta joku esine tulisi hyvin edukseen, pitää sillä mielestäni olla riittävästi tilaa ympärillään. No, sitäkään ei tunnu olevan, edelleenkin sama syy kuin edellä mainittu. Mies oli kuitenkin kerran ostanut mulle ompelu-pöydän yläpuolelle hyllyn. Se siihen kiinnitettiin ja siitä tein sen minun oman koriste-esine ja muisto-hyllyn :) Tältä se näyttää tällä hetkellä:


Hyllystä löytyy mm. omat ja miehen ensikengät, nukke jonka oma äitini on ostanut minulle ennen syntymääni, itse tehty äitienpäiväkortti esikoiselta, muisto häämatkalta... kaikilla esineillä on joku tarkoitus minulle :)




lauantai 21. heinäkuuta 2012

Kesäjuoksussa...

...on oltu! Siis liitämässä siellä ja täällä :) On sitä jotain tullut näperreltyäkin, mutta en oo kerennyt koneella pahemmin istuskelemaan. Laitan nyt sitten samaan näitä heinäkuun juttuja:

Ensiksi parit kesähatut.. Omalla, 'maailman parhaan kesähatun kaavalla' tehdyt ekat kaksi pyynnöstä tutun tyttöselle. 

Toka kuva: Mummo toivoi lierihattua ja kokeilin suurentaa sitä aikuisen kokoon, hyvin onnistui.



Kummipojalle tein toiveesta poika-mollan. Kokeilin kiharaa tukkaa, ja siitä tuli aika hauska! :) Kaksi syytä kokeiluun: Halusin sitä kokeilla ja toiseksi 1-vuotiaalle se on ainakin turvallinen tukka, eipähän lähde langat sinkoilemaan :) Ohjeena sama kun tyttömollassakin, vähän muokkasin käsien ja jalkojen pituutta mieleiseksi.



Meiän neiti 2-vee sai ekan oman ystävän pihalta <3 Tämä 4-vuotias neiti kantoi mukanaan käsilaukkuja ja meiänkin neidille iski akuutti laukkupula!!! :D Pikaompeluksena tein tikkikankaisen laukun tytön päikkäreiden aikaan.


Akvaario-asiaa seuraavaksi:

 Akvaario on kestänyt kesän lämpöä ihan mukavasti. Helteillä tuntui, että levää kertyi vähän turhan paljon, mutta kannen avaaminen on auttanut, samoin levänpoistoaine. Tänään kun siivottiin akvaariota, löytyi sieltä tämmöisiä!! Pituus n. 2-3cm ja näitä löytyi ainakin 5. Kovasti näytti joltain hyönteiseltä, kuusi jalkaa niillä oli, joilla kävelivät, mutta uivat myös itseään mutkittelemalla. Pikaisen googlettelun tulos: Nämä vihreät ötökät akvaariossa olivat todella hyönteisiä, nimittäin sudenkorennon toukkia!!! Ei aavistustakaan mistä ovat tulleet, mutta todennäköisesti ostettujen kasvien kylkiäisinä. :P Mitään ei olla ainakaan luonnosta akvaarioon laitettu. No, nämä saivat kyllä kokea ikävän lopun.. luin nimittäin, että voivat kehittyä hyvinkin ja ruveta lentelemään.. ei kiitos!! Pysytään mieluummin elukoissa, jotka pysyvät suosiolla vedessä tai ainakin hyvin lähellä sitä! 


Lopuksi vielä pieni mainospala.. Nimittäin ihana ihana kotieläinpiha uudella maalla löytyy Porvoon läheltä ja on nimeltään Kungsbacka. Siellä vietettiin lasten, ystävän ja kummipojan kanssa ihana kesäpäivä eläimiä silitellen ja ihmetelle! Lähes kaikkia eläimiä sai siis silitellä, syöttää ruoholla ja muutenkin ihastella, kesyjä ja aivan mahdottoman söpöjä, kyllä oli taas elämystä kaupunkilais-lapsille ;)

3 päivän ikäinen aasivauva uskaltautui pojan silitettäväksi <3 


Neiti päätti juosta parit juoksukilpailut porojen kanssa! :D Porot muuten kuulema juoksevat siksi, että ne yrittävät päästä kärpäsiä karkuun! 


Tallin ullakolta ihasteltiin maisemaa.. poikakin uskaltautui ensimmäistä kertaa ison suomenhevosen kyytiin!


Lopuksi teille, blogissa kävijöille, toivottaa iloista kesän jatkoa Elluelina ja yksi kotieläinpihan hilpeimmistä ilmestyksistä.. käsityö-blogiinkin mainiosti sopiva Villasika!! :D

 

sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Prinsessan huoneeseen

Tässä on yksi kirppari-löytö, jonka kerran tein.. Ihana ihana kuvio-kangas jossa on aakkoset ja eläimiä syömässä kunkin kirjaimen mukaan, englanniksi tosin. Kankaasta taisin maksaa 3€ jos en ihan väärin muista. Tarkoitus oli ensin tehdä tästä seinävaate tytön huoneeseen, mutta kun neiti tykkäsi kankaasta kovin ja halusi sen aina peitoksi leikkeihin, niin ompelin taustaksi palakorista kerran mukaan tarttuneen söpösen tikkikankaan.







Neidin leikeissä on kovasti pop keittiö-leikit, mutta aikani hänen syötettävänään käyneenä hoksasin, että siellä saa vaan pelkkää terveysruokaa.. vihanneksia jne.. joten pitihän asiaan muutos saada! :D Nyt meillä vietetään vaan synttäreitä tai 'kaffitellaan'!

Kakun ohje on suoraan SKK-lehdestä, muffinssin ohjetta muokkasin aika reilulla kädessä, sekin siis alunperin samasta lehdestä. 
 


 

lauantai 7. heinäkuuta 2012

Kesä ja kukkaset :)












Kesän kauneutta meiän omalla postimerkin kokoisella pihalla :) Lemppari-kasveja on ehdottomasti pioni ja kuunlilja.. ne on vaan niin nättejä..

sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Tyttöjen juttuja..

Ostin kirpparilta kerran tämmöisen lapsen pussilakanan parin euron hintaan, kun kangas oli niin iloisen väristä. Kun sain tuon Mekkotehdas -kirja, oli Matleena mekko kun luotu ohje tuolle kankaalle, eikö? :)

Ja pitihän siitä samalla tehdä tuo Mini-Matleena Anna-nukellekin :) Ihana ja helppo ohje muuten tämä Matleena -mekko!!






Ja tässä vielä mollamaija, jonka tein jo jokunen aika sitten. Tältä puuttuu vielä mekko, kun en ole osannut päättää, minkä värisen tekisin :D Siihen on siis ohje myös. Ohje löytyy täältä: amigurumi doll pattern