perjantai 29. kesäkuuta 2012

Katutaidetta :)


Mitä tehtäis? Meil ei oo äiti mitään tekemistä.. Muistin, että ostin kerran katuliidut, joten ei kun välineet taiteilijoille ja hommiin :) Näistä tuli niin hauskoja, että piti ikuistaa useampikin yksityiskohta!


Nuorin taiteilija on 2, vanhin 10. 












perjantai 22. kesäkuuta 2012

Lukemista..

Oioi minkä paketin sain.. kyllä nyt riittää lukemista ja makustelemista Juhannuksen ajaksi :))


 

torstai 21. kesäkuuta 2012

Mekko + kesä = kesämekko

Ostin kerran kirpparilta pussillisen Novitan Bambu-lankoja, vihreää useampi kerä ja ruskeaa muutama, maksoin muutaman euron. Niitä tuossa oon katsellut ja kun vanhemmasta SKK -lehdestä sattui silmiin suloinen virkattu mekko, päätin käyttää vihreitä lankoja siihen. (Niitä kyllä vielä jäikin..)

Koko oli vähän arpomista, kun lanka oli ohuempaa kun ohjeessa. Ohje oli helppo ja kiva tehdä, tosin helma 'hieman' puuduttava.. mutta 'välipalana' sitä oon virkkaillut muiden juttujen ohessa :)
Tässä tulos, tykkään kovasti :) Ekoissa kuvissa väri näyttää liian 'kellertävältä', alimman kuvan otin vähän huonossa valossa ilman salamaa ja se on oikeamman sävyinen.



tiistai 19. kesäkuuta 2012

Inspiraatiota..

Täytyy todeta, että kyllä ihania blogeja on ihan hirmuisesti!! Mikähän on vain ja ainoastaan hyvä asia!! :) Täydensin blogiluetteloa muutamilla ihanilla, joihin haluan tutustua tarkemmin.. harmittavan harvoin on aikaa surffailla muiden blogeissa. Mutta niin ihania tuotoksia ja ideoita niistä löytää, että ei voi olla innostumatta itsekin puuhaamaan! :D 

Vielä muutama muu asia, joista oma inspis usein nousee.. :)


Väriyhdistelmät, kauniit kuosit..





Kirjat, lehdet, etenkin upeat kuvitukset..




Nostalgia, lapsuusmuistot..



Lasten leikit ja niiden rajattomuus ja kaavoihin kangistumattomuus..



Luonto.. värit, muodot.. aina vaan jaksaa hämmästyä uudelleen :)







Hyvää Juhannusta kaikille!! :)

maanantai 18. kesäkuuta 2012

Nallen haaveri..

Kummityttösen kesä alkoi ikävästi haaverilla ja hänelle tein sympatia-kaveriksi nallen, jolla on samainen haaveri mitä ilmeisimminkin käynyt.. Nallen kipsi on irroitettava, voivat sitten vaikka molemmat potilaat samaan aikaan jättää kipsin naulaan.. :)


 

lauantai 16. kesäkuuta 2012

Eka..

Huomasin, että oon unohtanut toivottaa tervetulleeksi ensimmäisen lukijani... oioi..

Tervetuloa siis, mukavaa että kävit/käyt! Ja muutkin kävijät tietysti! :)


 

tiistai 12. kesäkuuta 2012

Apinainen

Tämmöisen apinaisen ohjeen löysin kirjasta "Unileluja, pehmoeläimiä ja nukkeja - 60 virkkaus- ja neulemallia".

Olin mielessäni suunnitellut ihan just tämmöistä apinaa ja kun ohje tuli kuin tilauksesta nenän eteen, niin kyllähän se piti toteuttaa :)



Taustalla näkyy muuten meiän uusi olohuoneen seinä.. ;) Väri on nimeltään 'sacher'.. aika osuva kyllä! :D 

Ja vielä akvaario-uutisia.. 3 pientä munaa on säilynyt (ainakin, näkyvissä) ja niiden sisällä oleva 'kivi' on selvästi muotoutunut pidemmän malliseksi.. nyt täytyy ottaa selvää, millä ne saataisiin oikeasti kasvamaan liskoiksi saakka!

perjantai 8. kesäkuuta 2012

Miekkahäntätuliliskot

Laittelen pari kuvaa nyt meidän lemmikeistä, joita akvaterraarioon hankittiin. 

Miekkahäntätuliliskoja ovat lajiltaan ja Suomessa kasvatettuja, neljä kappaletta otettiin alkuun. 




Liskot saivat 'kodinhoitajikseen' 2 partaimumonnia ja 4 kuparimonnista. Aiemman kokemuksen perusteella elävät tyytyväisenä yhdessä. Tässä vielä liskojen koti tällä hetkellä. Nostettiin tuota valkoista rauniota, jotta liskot pääsevät sen harjalle kiipeämään veden pinnan päälle.


Ja saapa nähdä päästäänkö samantien todistamaan iloista perhetapahtumaa.. nimittäin tämmöisiä munia on ilmestynyt kasvien lehdille useampia!! (Ja omin silmin nähden ne ovat tulleet erään pullean liskon peräpäästä.. hih ;)

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Näin perustat akvaterraarion! :)

Ajattelin, että laitan tänne blogiin aina silloin tällöin vähän juttua myös meidän lemmikki-hankeesta. Kyseessä on akvaterraario, eli koti sekä vedessä, että maalla eläville tuliliskoille. 
Meillä on aiemminkin ollut semmoinen, mutta muuton yhteydessä me laitettiin vanha ja huonokuntoinen akvaario-purkki pois ja päätettiin että ostetaan sitten seuraavaksi semmoinen akvaario, joka on myös kaunis katsella puitteiltaankin. Nyt semmoinen löytyi tori.fi -palvelun kautta käytettynä, joten ei kun kauppoja hieromaan :) Ja tästä se lähti:



Akvaario on kooltaan 280 litraa, melkoisen suuri siis. Mutta kokemuksesta on opittu, että mitä isompi, sen helpommin se pysyy siistinä. Esim. veden lämpötila ei heittele niin helposti huoneenlämpötilan mukaan. Liian lämmin vesi taas kasvattaa esim. runsaasti levää. 

Kaikki muu tuli akvaario-paketin mukana paitsi hiekka. Tällä kertaa valittiin tuommoista vaaleata, mutta kuitenkin luonnollisen väristä. Hiekka pitää huuhdella ennen akvaarioon laittamista, joten puutarhan kukat saivat vettä kun huuhdoimme 40kg hiekkaa ämpärissä ja heitimme likavedet kukille!


Taustakuva ostettiin muuten samalla myös.

Ja sitten oli vuorossa akvaarion täyttäminen. Melkoisen monta ämpäriä sinne saikin kantaa!


Välineet piti toki 'nimikoida', taiteilijana 5-vee lemmikkien omistaja:


Seuraavaksi siis täytettiin akvaario ja pistettiin suodattimet pöhisemään. Akvaarion on hyvä käydä tyhjänä vähintään viikko, jotta vesi kerkeää hapettumaan sopivaksi tuleville asukeille. (Jos asukit lisää liian nopeasti hanasta suoraan laskettuun veteen, ne suurella todennäköisyydellä menehtyvät.)


Ja sitten ei kun odottelemaan että vesi kirkastuu ja tekeytyy sopivaksi uusille asukeille :)

lauantai 2. kesäkuuta 2012

Angry bird nro 2

Yleisön, eli lasten, pyynnöstä tein vielä toisen angry birdin :)
Siitä tuli valkoinen sattumalta.. olin nimittäin aloittanut joskus virkkaamaan valkoista puoliympyrää ja jatkoin siitä sitten tämän tipusen. 


Laitanpa tähän vielä sen ekan, tämä löytyy vanhastakin blogista.










perjantai 1. kesäkuuta 2012

Se on kesä nyt :)

marja-aronia





 Ihanaa kun on kesä ja kaikki alkaa kukkia.. ja toisaalta ei vielä ole liian kuuma. Mä hermoilen jo etukäteen kovista helteistä.. en vaan tykkää.. mutta tää alkukesä on aivan ihanaa :)

Pihalla hämmästelin lisäksi sitä, miten paljon meiän punaviinimarja-puskaan on tulossa marjoja:



Viime kesänä kaveri pyysi kehittelemään kesähatun tytöilleen, joka olisi suuri-lierinen, kuitenkin niin että edestä lieri on lyhyempi ja takaa pidempi, kunnolla niskan suojaava. Muutaman koeversion jälkeen syntyi 'the täydellinen kesähattu' :D Täksi kesäksi tyttö tarvitsee ehdottomasti toisen samanlaisen, joten kaivoin kaavan esiin ja ryhdyin hommiin. Ilmeisesti viime kesän mallin tein kuitenkin ilman saumavaroja, joten tästä tuli aika reilu, mutta meneepähän sitten ensi kesänäkin. Kuminauha pitää hatun tukevasti päässä, vaikka olisi enempikin tukkaa, kuten meiän kiharaisella prinsessalla. Esim. lippikset on ihan toivottomia.. ei pysy päässä ei..

Kuosina marimekon söpöin kuosi ehkä ikinä.. :)
 

 
Neiti kesäheinä hiekkalaatikolla.